Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wijkcentrum De Zon

Het doel van Wijkcentrum De Zon is het verbeteren van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in de wijk en het versterken van de relatie tussen bewoners en organisaties. Wij willen de samenwerking tussen organisaties bevorderen en de bewoners van de Stad van de Zon helpen betrokken te zijn bij hun wijk en zelfredzaamheid te zijn. Om dit te bereiken worden in het het wijkcentrum allerlei activiteiten voor diverse doelgroepen georganiseerd. Brasserie De Zon vervult daarbij de rol van huiskamer van de wijk.

De geschiedenis

De droom die heeft geleid tot Wijkcentrum de Zon is ontstaan vanuit Hart voor Heerhugowaard, een kerkgemeenschap in de Stad van de Zon die zeer betrokken is in de lokale gemeenschap. Een aantal vrijwilligers heeft de kans aangegrepen om Wijkcentrum de Mediaan over te nemen, en om te dopen tot Wijkcentrum de Zon. De drijvende krachten achter Wijkcentrum de Zon hebben zich verenigd in Stichting Beheer Wijkcentrum de Zon en Stichting Brasserie de Zon.

De stichtingen

Voor het beheer en exploitatie van het wijkcentrum en de brasserie zijn twee stichtingen in het leven geroepen. Beide stichtingen beogen geen winst te maken, en de bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werk.

Stichting Beheer Wijkcentrum de Zon

Het doel van Stichting Beheer Wijkcentrum de Zon is het beheren en exploiteren van het wijkontmoetings- en activiteitencentrum in de Stad van de Zon in Heerhugowaard. Daarbij zet de stichting zich in om activiteiten mogelijk te maken die de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk en haar omgeving verbeteren. Dit gebeurt in eerste plaats door het verhuren van ruimtes aan commerciƫle en maatschappelijke initiatieven, waarbij alle inkomsten direct naar de stichting vloeien, door de stichting worden beheerd en ten gunste van Wijkcentrum de Zon worden besteed.

Stichting Brasserie de Zon

Het doel van Stichting Brasserie de Zon is het steunen van Stichting Beheer Wijkcentrum de Zon, onder meer door het verhuur van Wijkcentrum de Zon als geheel of in gedeelten aan derden voor uiteenlopende doeleinden met een hoofdzakelijk maatschappelijk karakter. De hoofdtaak is het ontplooien van Brasserie de Zon.

Het bestuur van beide stichtingen bestaat uit:

  • Jan van der Kamp (voorzitter)
  • Jan de Vente (penningmeester)
  • Koen Boomsma (secretaris)
  • Dick de Jong (bestuurslid)
  • Nelleke Kooy (bestuurslid)
  • Ellen Lay (bestuurslid)
  • Gerdine Purmer (beheerder)
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.