Over ons

Wijkcentrum De Zon wil de huiskamer voor de wijk zijn. Een plek waar je in de brasserie gezellig een kop koffie kunt drinken of kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Waar kinderen en jongeren uit de wijk een eigen ontmoetingsplek hebben. Waar je een praatje kunt maken en andere wijkbewoners kunt ontmoeten. Waar je zaalruimte kunt huren voor een training, een bijeenkomst, een vergadering of een activiteit. Een plek waar je mee kunt doen aan cursussen. Een plek waar iedereen welkom is. Waar je mag komen zoals je bent. Een plek van licht en warmte.

Ons verhaal

Wijkcentrum de Zon is in 2017 ontstaan vanuit Hart voor Heerhugowaard. Deze kerkgemeenschap hoorde dat wijkcentrum De Mediaan, zoals het wijkcentrum voorheen heette, inclusief de brasserie haar deuren zou sluiten. Omdat Hart voor Heerhugowaard geeft om mensen, en gelooft dat een gezamenlijke ontmoetingsplek bijdraagt aan de leefbaarheid van de wijk hebben ze het initiatief genomen om het wijkcentrum nieuw leven in te blazen. Daarvoor is een aparte stichting opgericht: stichting ‘wijkcentrum de Zon’. Stichting Wijkcentrum De Zon heeft met behulp van giften en leningen het pand in 2018 aangekocht en is sindsdien begonnen om het wijkcentrum nieuw leven in te blazen.

Door een aparte stichting op te richten voor het wijkcentrum wil Hart voor Heerhugowaard benadrukken dat het wijkcentrum er voor iedereen is, ongeacht wat je gelooft. Je bent welkom zoals je bent, als gast en als vrijwilliger. Als je meer wilt weten over Hart voor Heerhugowaard en over hun missie dan kun je hen bereiken via hun eigen website www.hartvoorheerhugowaard.nl

Bestuur

Het bestuur van Stichting Wijkcentrum De Zon bestaat uit: Dick de Jong (voorzitter), Cees Bakker, Linda Kamphuis.

Beheer

Het beheer van Wijkcentrum De Zon is in handen van Peter van Dijk.